Банкова заперечує шкоду від оприлюднення скандального дзвінка: Єрмак запевняє, що Меркель з Макроном поважають Зеленського як ніколи

Основа і темп консультацій з лідерами Німеччини та Франції не зазнали змін після публікації розшифровки розмови Володимира Зеленського і Дональда Трампа. Таку заяву зробив помічник президента Андрій Єрмак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ситуація непроста. Вона дісталася сьогоднішній владі в спадщину. Це внутрішні справи США", - сказав Єрмак.

При цьому помічник президента підкреслив, що Україна бачить в США "друга і стратегічного партнера".

"А те, що відбувається там, це їх внутрішня політична кухня, ми не будемо жодним чином брати в цьому участь", - підкреслив Єрмак.

Помічник президента також сказав, що не бачить помилок глави держави Володимира Зеленського під час візиту в США.

Відповідаючи на питання про те, чи спілкувався Зеленський або хтось із офісу президента на предмет реакції європейських лідерів на розшифровку розмови президентів США і України, Єрмак сказав: "Ніхто не дзвонив, а той темп і основа консультацій, яка є з нашими партнерами з Франції та Німеччини не зазнала жодних змін".

При цьому помічник Зеленського висловив надію на те, що найближчим часом у глав держав буде можливість поспілкуватися на саміті лідерів "нормандської четвірки".

Коментуючи слова ініціаторів імпічменту президента США про нібито "російський слід" у оприлюдненні розшифровок, помічник президента сказав: "Вважаю, що це вже конспірологічні змови, тому мені складно коментувати".

Відповідаючи на питання про те, який висновок команда Зеленського зробила після візиту в США, Єрмак сказав, що ситуація дала можливість "задуматися над багатьма речами".

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...