"Барига", кажете? Декларація Порошенка показала, скільки протягом минулого року політик витратив на благодійність

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в 2020 році отримав 222 млн грн доходів, з яких близько 150 млн було витрачено на благодійність, зазначають Патріоти України.

Дані оприлюднені в Єдиному державному реєстрі декларацій. Як уточнює пресслужба політсили, доходи склали дивіденди – 214 млн і відсотки по депозитах – 7 млн. Водночас сума сплачених податків і військового збору склала понад 23 млн грн.

Крім того, в "ЄС" пояснили, що ще 79 млн грн витрат, з яких понад 30 млн на юридичні послуги, не підлягають декларуванню.

Кількість компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Порошенко, в минулому році істотно не змінилася, а придбання фондом "Прайм ессетс кепітал" телеканалу "Прямий", яке відбулося в 2021 році, буде відображено в наступній річній декларації.

Щодо витрат на благодійність, то в пресслужбі пояснили, що вони були націлені на боротьбу з коронавірусом і проводилися з рахунків різних юридичних осіб, афілійованих з Порошенком.

Також лідер "ЄС" зберігає готівкою 51 млн доларів і 423 млн грн, які раніше були розміщені на депозитах. "Внаслідок політичних репресій і постійних спроб влади заарештувати активи Порошенка він вжив заходів для захисту свого майна і скористався законним правом зняти гроші з рахунків", – пояснили в пресслужбі.

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...