"Батюшка" має... ювелірну компанію: Клірик УПЦ МП отримав підозру за продаж виробів до Росії (фото)

СБУ повідомила про заочну підозру священнику УПЦ (МП) з Луганщини Сергію Гутенку, який, окрім церковного сану, має ювелірну компанію. Ця компанія постачає свої вироби до Росії. Про це заявила пресслужба Служби безпеки, передають Патріоти України.

Гутенко не лише продає золоті та срібні вироби представникам Російської православної церкви (РПЦ), які використовують їх для колекцій та оформлення храмів, але й виготовляє ювелірні нагороди для російських окупаційних угруповань і ФСБ.

Його компанія регулярно сплачує "податки" до окупаційної адміністрації Луганщини, що контролюється Росією. Після окупації Луганської області Гутенко швидко "перереєстрував" свою компанію за російським "законодавством". З початку повномасштабного вторгнення Росії він розширив продаж своїх виробів як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України. СБУ зібрала достатньо доказів і заочно повідомила Гутенку про підозру в колабораційній діяльності.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...