Батьків вбили, а тепер "хорошими" прикидаються: Дитячий омбудсмен Росії усиновила викраденого у Маріуполі хлопчика

Дитячий омбудсмен РФ Марія Львова-Бєлова усиновила хлопчика, якого окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. Про це вона розповіла на прес-конференції 26 жовтня, передають Патріоти України.

"Свого сина я побачила, коли евакуювали з Маріуполя групу з 31 дитини", – сказала Львова-Бєлова.

Львова-Бєлова поділилася статистикою, згідно з якою всього росіяни вивезли із зони проведення "спеціальної військової операції" до двох тисяч дітей-сиріт.

350 сиріт з Донецької та Луганської областей вже незаконно усиновлені і розселені в 16 регіонах Росії. А ще більше тисячі очікують на незаконне усиновлення.

Омбудсмен попередила, що скоро інформація про них буде розміщена в Джержавному банку даних і стане доступною для всіх кандидатів в усиновлювачі та опікуни.

Депортація та незаконне усиновлення українських дітей

Протягом останніх місяців Росія депортувала з окупованих українських територій понад 1,6 млн громадян України.

Крім того, російські війська викрадають і депортують українських дітей, яких потім віддають на незаконне усиновлення в Росії. Процедура такого "усиновлення" передбачає знищення всіх документів та інформації про рідних батьків, дозволяє зміну імені.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...