"Батько" платних камер та мобілізації зеків: Голова Мін’юсту Малюська зібрався у відставку, ЗМІ з'ясовують, хто його замінить


В уряді назріває низка кадрових перестановок/ Голова Мін’юсту Денис Малюська нібито підписав заяву про відставку із відкритою датою. Однак її поки що не пустили в роботу. Замінити його на посаді може нинішня віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передають Патріоти України з посиланням на УП.

"Ця відставка вже рік як обговорюється. І він у ОП мав йти, але не захотів ", — розповіли журналістам.

Проте остаточного рішення ще немає.

У разі прийняття відставки Дениса Малюськи Стефанишина може обійняти одразу дві посади. Її планують призначити віце-прем’єром з євроінтеграції та міністром юстиції одночасно.

ЗМІ пишуть, що заява про відставку нинішнього міністра юстиції, про яку зараз йдеться, була написана ще навесні. А ймовірність призначення віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної на посаду міністра юстиції – 50 на 50.

Крім того, на Банковій також розглядають варіант відправки у відставку майже всього уряду. "Потенційних змін у Кабміні настільки багато, що навіть без зміни Шмигаля їх достатньо, щоб говорити про глобальне перезавантаження уряду", — зазначають джерела УП.

Видання пише, що є можливість заміни міністра соцполітики Оксани Жолнович і не виключено звільнення віце-прем’єрки з питань реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук. Співрозмовники УП кажуть, що Верешук "давно втомила офіс президента", але їй поки що не знайшли іншої посади.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...