Батьки полоненого окупанта відмовляються витягувати сина з України, щоб отримати грошову компенсацію, - ЗМІ

Не всі батьки російських окупантів прагнуть витягнути своїх синів із полону. Для багатьох пріоритет - отримати грошову компенсацію за дитину, яка вирушила вбивати мешканців України. Про один із таких випадків розповіла дівчина окупанта, передає "Медуза" з посиланням на видання The Insider. Російський контрактник востаннє виходив на зв'язок ще 23 лютого напередодні повномасштабного вторгнення в Україну, передають Патріоти України.

У середині квітня у батьків солдата взяли ДНК і невдовзі повідомили, що "ховатимуть ноги". Хоча ще наприкінці березня дівчина окупанта на українських інтернет-ресурсах побачила, що він направді перебуває в полоні.

"В одному з солдатів я впізнала свого хлопця і звернулася до відомства омбудсмена Москалькової. З нами зв'язалися та обіцяли допомогу в пошуку серед потрапили в полон, але попросили документ, виданий у морзі, як підтвердження. Такий документ є у його батьків, але вони не бажають його давати, щоб спробувати розшукати сина серед полонених або тяжко поранених. Їх влаштовує грошова компенсація", – розповіла дівчина.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...