Батьки теж виявились колаборантами: Помічник окупантів пів року переховувався на Харківщині (фото)

Слідчі оголосили підозру 26-річному колаборанту Володимиру, який під час окупації добровільно обійняв посаду "главы администрации Бригадировского сельского совета". Він "керував" із квітня по вересень 2022 року. Після деокупації не встиг утекти із загарбниками та заховався на Харківщині, де його і затримали 19 березня. Його батьки також виявилися колаборантами. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"Детективи слідчого управління під час розслідування отримали дані, за якими змогли знайти його — чоловік весь цей час ховався у Лозовій. Затримали його спільно з оперативними працівниками Східного регіонального управління та під процесуальним керівництвом прокуратури, — розповів Болвінов. — Його батьки, до речі, теж отримали підозри. Мати була завідуюча культури та директор школи при росіянах, а батько вів з ними бізнес. В них підозри за ч. 3 та ч. 4 відповідно".

За інформацією Харківської обласної прокуратури, 26-річний підозрюваний — мешканець села Бабенкове (Бригадирівський старостинський округ Ізюмського району). Він співпрацював із представниками Росії та бойовиками "ЛНР", які на той час захопили село. На "посаді" чоловік проводив заходи на підтримку окупантів.

"Посадовець" контролював роботу населених пунктів Бригадирівського старостинського округу. Зокрема, він проводив спільно з представниками районних окупаційних органів влади громадські заходи щодо публічної підтримки окупаційної влади та збройної агресії РФ", — розповіли в прокуратурі.

Як повідомив Сергій Болвінов, "голова" також проводив місцеві псевдовибори". Підозру чоловіку сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...