Бацька безжально розганяє російську агентуру: Лукашенко звільнив провідного силовика Білорусі

Игорь Шуеневич

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, від якого в Росії вимагають виступити з ініціативою про об'єднання двох держав, відправив у відставку міністра внутрішніх справ Ігоря Шуневича.
Як повідомляє «Білорусь сьогодні», сам вже екс-глава МВС заявив, що Олександр Лукашенко задовольнив його рапорт про відставку. «Во-первых, нужен свежий взгляд на работу министерства. Во-вторых, думая и о своей эффективности, считаю, что пришло время сменить род деятельности. Достаточно долго я нахожусь в должности министра. Может, глаз замылился. Может, нужно попробовать что-то другое. Это единственная мотивация, я ее изложил главе государства, он с этим согласился», - цитує видання Ігоря Шуневича.
Втім, в Білорусі є й інші версії з приводу відставки Шуневича. Зокрема, повідомлялося, що чергові питання до Шуневич у Олександра Лукашенка виникли в зв'язку з підготовкою до II Європейським ігор. «Меня настораживает, что мы, порой не думая, в плане перестраховки или еще чего-то начинаем создавать не то „концлагеря“, не то какие-то „гетто“ в Беларуси. Сегодня смотрю: до проезжей части выставили фундаментные блоки — читай, будем устанавливать металлические заборы в районе фан-зон. Это нам зачем?»- заявив Олександра Лукашенко під час зустрічі з Ігорем Шуневич.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: