Бацька готовий на все? У квартиру білоруської опозиціонерки Алексієвич намагаються потрапити невідомі

У квартиру письменниці, лауреатки Нобелівської премії і членкині президії координаційної ради білоруської опозиції намагаються потрапити невідомі. Про це вона повідомила в заяві білоруської правозахисної організації ПЕН-центру, яка об'єднує журналістів, письменників і поетів, передають Патріоти України.

"Уже не залишилося нікого з моїх друзів-однодумців у президії координаційної ради. Усі або в тюрмі, або їх викинули за кордон. Сьогодні взяли останнім Максима Знака. Спочатку в нас викрали країну, викрадають найкращих із нас. Але замість вирваних із наших лав прийдуть сотні інших. Повстав не координаційний комітет. Повстала країна. Я хочу повторити те, що говорю завжди. Ми не готували перевороту. Ми хотіли не допустити розколу в нашій країні. Ми хотіли, щоб у суспільстві почався діалог. [Президент Білорусі Олександр] Лукашенко каже, що не говоритиме з вулицею, а вулиця – це сотні тисяч людей, які щонеділі і щодня виходять на вулицю. Це не вулиця. Це народ", – зазначила вона.

Алексієвич підкреслила, що люди виходять на вулицю зі своїми маленькими дітьми, тому що вони вірять, що переможуть. "Ще я хочу звернутися до російської інтелігенції, назвемо це так за старим звичаєм. Чому ви мовчите? Ми чуємо тільки поодинокі голоси на підтримку. Чому ви мовчите, коли бачите, як топчуть маленький, гордий народ? Ми все ще ваші брати. А своєму народу я хочу сказати, що я люблю його. Я пишаюся ним. Ось знову хтось невідомий дзвонить у двері", – зазначено в заяві.

TUT.BY в Telegram повідомляє, що вранці Алексієвич у двері дзвонили невідомі, але вона їм не відчинила і попросила журналістів приїхати до неї. Незабаром до її під'їзду під'їхало два автомобілі з дипломатичними номерами.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...