Бацька готується передати владу дітям: Лукашенко готує закон про відповідальність за "погрози експрезиденту"

Хворий Лукашенко боїться життя після відставки

На білоруському національному правовому інтернет-порталі зʼявився текст змін до кримінального кодексу, розроблений за дорученням самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка. Зокрема пропонується запровадження кримінальної відповідальності за погрози експрезиденту, Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Стаття КК Республіки Білорусь матиме назву "Насильство чи загрози щодо президента Республіки Білорусь, президента Республіки Білорусь, який припинив здійснювати свої повноваження". Водночас вона передбачатиме кримінальну відповідальність і за погрози чи насильство стосовно членів сімʼї лідера та екслідера країни.

Документ пропонує за насильство/погрози або псування майна президента від 3 до 5 років або від 3 до 8 років вʼязниці, а також пропонує доповнити статті 367 (наклепи на президента) та 368 (образа президента) - у них згадуватиметься ще й "колишній президент".

Законопроєкт іще чекає на розгляд парламенту, і в разі позитивного голосування Лукашенко підпише документ.

"Після введення поста президента Республіки Білорусь у 1994 році цю посаду обіймала лише одна людина - Олександр Лукашенко. Вибори всіх останніх років визнавалися демократичною міжнародною спільнотою недійсними через численні випадки фальсифікації голосів та політичного переслідування інакодумців. Європейські та американські політики неодноразово наголошували, що Лукашенко утримує владу в державі незаконно", - йдеться в публікації.

Таким чином іншого "експрезидента", крім Лукашенка, в набйлижчому майбутньому в Білорусі просто не буде.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...