Бацька продовжує вибивати гроші з Москви: Лукашенко на перемовинах з Путіним попросить грошей, ЗМІ дізналися суму

Президент Росії Володимир Путін і глава Білорусі Олександр Лукашенко мають намір провести перемовини у Сочі вже в лютому. Білоруський глава держави попросить у Москви кредитний транш на суму понад 3 мільярди доларів, передають Патріоти України.

Мінськ планує отримати доступ до залишку грошових коштів, які вже виділялися білоруській державі для будівництва Білоруської АЕС, проте не були повністю витрачені, повідомляє видання Комерсант з посиланням на власні джерела в російському уряді.

Журналісти відзначають, що перемовини Путіна і Лукашенка заплановані на 22 і 25 лютого. Вони мають відбутися у Сочі. Саме там глави держав проводили зустріч, за підсумками якої був узгоджений попередній кредит для Білорусі на суму в 1,5$ мільярда.

Наразі Мінськ планує отримати доступ до фінансових коштів кредитного траншу, який був виділений Москвою у 2011 році. Тоді росіяни надали білорусам державний кредит у розмірі 10 мільярдів доларів на будівництво білоруської атомної електростанції.

У 2019 році Лукашенко заявив, що ціна АЕС може скласти 7 мільярдів доларів, а наприкінці вересня 2020 року з'ясувалося, що з виділеної суму Білорусь витратила тільки 4,5$ млрд. АЕС запустили в роботу 7 листопада. Відтепер білоруська влада має намір отримати доступ до залишкової суми кредиту. Джерела видання стверджують, що сторони практично домовилися про виділення Білорусі понад 3,5 млрд доларів.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...