Бацька "здувся", як по команді з Москви: Літаки з з мігрантами беруть курс на Сирію

Иракские мигранты регистрируются на рейс в Минском аэропорту в Ирак (архивное фото)З Мінська у вівторок вилетів черговий рейс, на якому перебували 400 іракських мігрантів, які сподівалися потрапити до Польщі через територію Білорусі. Про це повідомила місцева влада, передають Патріоти України.

У середу має відбутися перший репатріаційний рейс для сирійських громадян. Виліт з Мінська до Дамаску призначено на 00:30 за Грінвічем. Тисячі мігрантів залишалися в Білорусі протягом останніх тижнів, сподіваючись перетнути кордон і потрапити до Європейського союзу, часто перебуваючи в суворих умовах.
Як повідомили в аеропорту, літак авіакомпанії Iraqi Airways об 11:07 Грінвічем вилетів з національного аеропорту Мінська до Ербіля – головного міста Іракського Курдистану. Загалом на рейс реєструвалися 417 пасажирів, у тому числі двоє дітей.
З моменту початку репатріаційних рейсів у середині листопада до Іраку було відправлено понад 3000 мігрантів, багато з яких постраждали в Білорусі від обмороження. У Білорусі залишаються ще кілька тисяч мігрантів, зокрема у логістичному центрі «Брузги» на білорусько-польському кордоні.
Більшість іракців, що застрягли на кордоні, кажуть, що витратили свої заощадження, продали цінні речі і навіть взяли кредити, щоб спробувати побудувати нове життя в ЄС. Західні країни вважають, що Білорусь навмисно заохочує приплив мігрантів до кордонів ЄС на помсту за санкції, запроваджені блоком проти режиму Олександра Лукашенка. Білорусь відкидає ці звинувачення та критикує Євросоюз за відмову прийняти мігрантів.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...