Бацьку "зрадив" перший дипломат: Посол у Словаччині відкрито підтримав акції протесту у своїй країні

Посол в Словаччині першим з білоруських дипломатів підтримав акції протесту

Посол в Словаччині Посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня підтримав учасників акцій протесту на тлі виборів президента. Він заявив, що солідарний з мітингувальниками, в акціях протесту беруть участь його рідні. Про це він сказав у відеозверненні в середу, зазначають Патріоти України.

За словами посла, він підтримує право людей на демократичний вибір і акції протесту.
"Сотні моїх співвітчизників відчули на собі, що ряд представників правоохоронних органів в повній мірі відродили традиції НКВД в толерантній європейській Білорусі 21 століття. Я солідарний з тими, хто вийшов на вулиці білоруських міст з мирними ходами, щоб їх голос був почутий", - заявив Лещеня.

Посол додав, що в акціях беруть участь члени його сім'ї. Також він підтримав страйк на підприємствах в республіці, в тому числі в місті Жодіно, звідки сам родом.

"Я щиро сподіваюся, що майбутнє моєї країни буде засновано на обліку позицій усіх верств суспільства і представників різних політичних сил. Білоруси вистраждали це право", - уклав Лещеня.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...