"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов, передають Патріоти України.

"Йдеться про одне з ключових для російського військово-промислового комплексу підприємств, основними замовниками якого є військові виробництва - виробники автотехніки, бронетехніки і всі, хто використовує метал", - заявив він.

За словами Юсова, Оскольський електрометалургійний комбінат є єдиним у Росії підприємством повного циклу, і воно зупинено.

"На найближчі місяці відновлення роботи в повному обсязі буде там проблематичним. Це означає ускладнення і зрив виконання оборонних замовлень, відповідно, ланцюжків поставок", - зазначив він.

Оскольський електрометалургійний комбінат є одним із найбільших у Росії виробників металевої продукції і відіграє важливу роль в оборонній промисловості країни. Комбінат забезпечує сировиною підприємства, що випускають танки, бронетехніку, ракети та інше озброєння. Варто зазначити, що це не перший удар по ОЕМК у поточному році. 23 березня підприємство вже зазнавало атаки безпілотника, однак тоді пошкодження були незначними.

"З наявними резервами": Згурець оцінив, чи є у Росії можливості для прориву на фронті

понеділок, 8 липень 2024, 12:25

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що з протяжністю фронту у 940 км ворог не має можливості для оперативного просування, однак на деяких ключових напрямках йому вдається здійснювати тактичне "проїданн...

Парламентські вибори у Франції: Оголошено офіційні підсумки. Ультраправі Ле Пен скатилися на третє місце

понеділок, 8 липень 2024, 12:24

Перше місце в цих виборах здобули ліві, Новий народний фронт, - котрий отримав 182 місця у парламенті. Другий тур виборів до Національних зборів завершився у Франції. Президентська коаліція Разом! здобула 168 місць у парламенті, що вважається частковим...