"Бавовна" йде на повну: Українські сили намагаються зачистити 30-кілометрову зону на лівому березі Херсонської області, - "ОК Південь"

Сили оборони України роблять усе можливе, щоб зачистити від окупантів 20−30 кілометрову зону на лівому березі Херсонської області. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.передають Патріоти України.

"Поки що ми працюємо над тим, щоб ворог відчував нашу присутність, наш тиск... Це досить непроста робота і ускладняється вона тим, що ворог постійно ховається за мирними мешканцями, намагаючись переховувати свої підрозділи і своє базування техніки в дворах місцевих мешканців за житловими будинками", – зазначила вона.

За словами Гуменюк, робота Сил оборони є досить результативною. Зокрема, кількість обстрілів з боку Кінбурнської коси суттєво зменшилась після ураження пункту постачання та складування боєприпасів.

Вона додала, що наразі окупаційні сили не мають потужної підтримки, і навіть пересування сушею для них ускладнене, оскільки українські захисники намагаються тримати під вогневим контролем той перешийок, який зв'язує материкову частину лівобережжя Херсонської області з Кінбурнським півостровом.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...