"Бавовна" мала ефект: Російські НПЗ почали закуповувати системи РЕБ для захисту від безпілотників

Російські нафтопереробні заводи почали закуповувати системи радіоелектронної боротьби для захисту від українських безпілотників дальньої дії. Про це інформує партизанський рух АТЕШ, передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається, що влада Росії продовжує намагатися посилити захист НПЗ від атак українських дронів.

"Наше джерело на одному з НПЗ повідомляє, що підприємствам дали вказівки закупити системи РЕБ для протидії українським безпілотникам дальньої дії. Основний вибір припав на мобільні комплекси типу "Шпак". Ці системи РЕБ активно застосовуються ВС Росії у війні з Україною", – йдеться у повідомленні.

Крім того, партизани повідомили, що системи РЕБ не можуть перехоплювати всі види безпілотників. "Є інформація, що деякі заводи вже мали такі системи на момент атак, але вони їм не допомогли. Передбачається, що українські дрони використовують передові технології, що робить їх складнішими для виявлення і перехоплення", – йдеться у повідомленні.

В АТЕШ також заявили, що крім придбання нових систем РЕБ, на підприємствах зміцнюються резервуари мішками з піском. Також застосовуються маскувальні мережі, а в нічний час доби відключається освітлення.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...