"Бавовна" подіяла? Російське командування поспіхом висилає свої родини з захопленої Херсонщини, - Хлань

Захопивши Херсон, російські командири почали завозити до південного українського міста свої родини, їх розселяли у готелях та у будинках заможних херсонців. Однак після успіхів ЗСУ з "демілітаризації" російських складів та влучних ударів по мостах, що з'єднують правий та лівий берег області, загарбники кинулися вивозити свї сім'ї в окупований Крим, передають Патріоти України.

Свої ж штаби загарбники змушені "ховати" у лісосмугах, вони сподіваються, що там українська артилерія їх не дістане. Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

На початку повномасштабного вторгнення командування окупаційних російських підрозділів було настільки впевнене у швидкій капітуляції України, що попривозило свої родини у тимчасово окупований Херсон. Селили їх "визволителі" у дорогих готелях та приватних будинках заможних херсонців.

"Коли окупанти навели систему протиповітряної оборони, то почали підтягувати і завозити свої родини до окупованого Херсона. Спочатку вони їх розселяли по готелях, потім почали розселятися по більш комфортних помешканнях тих людей, які повиїжджали…щоб це було дорого, багато", – сказав Хлань.

Однак вже перші прильоти з боку української армії по Херсону дещо збили з загарбників пиху і самовпевненість. Поворотною точкою стало знищення командного пункту росгвардійців у центрі Херсона з казармами. Після нього вищий командний склад почав відправляти з міста свої родини на лівобережжя, куди артилерія ЗСУ на той момент ще дістати не могла.

"Вони вважали, що лівий берег для них буде більш безпечний, і почали відправляти їх (родини. – Ред.) у Нову Каховку, в Олешки", – заявив Хлань.Там, за даними депутата облради, загарбники заселяли свої родини у комфортних помешканнях на березі Дніпра, у заміському комплексі Grand Prix.

Однак поки родини окупантів насолоджувалися відпочинком на пограбованій і зґвалтованій Росією Херсонщині, в Україну продовжувала надходити західна зброя. І ЗСУ почали бити значно далі і ще влучніше, аніж раніше. Коли українські воїни розпочали "доставку бавовни" на російські склади та штаби на лівобережжі, родини російських загарбників у паніці кинулися тікати в окупований Крим. А штаби російські військові почали "розконцентровувати" по Херсонській області, зокрема, ховати у лісах.

Окупанти вважали, що так українці їх не знайдуть. Однак гірко помилилися. Як підкреслив Хлань, ці приховані командні пункти партизани виявляють, а артилерія по них успішно відпрацьовує.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...