"Бавовна" вийшла на славу: На авіабазі в окупованому Бердянську пролунали три потужні вибухи і ще понад 10 меншої сили

На окуповану частину Запоріжжя завітала "бавовна". На території авіабази в окупованому Бердянську вдень 8 грудня пролунали 3 потужні вибухи, а після них - низка вибухів меншої сили, передають Патріоти України.

На місці "бавовни" спалахнула пожежа, на авіабазу окупанти зігнали майже всі "швидкі" та пожежні машини, що є в Бердянську. Про це "Суспільному" розповіла голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

"На авіабазі в окупованому Бердянську пролунали три потужні вибухи, а за ними ще 15 меншої сили. Це спричинило масштабну пожежу. Майже всі "швидкі" та пожежні машини, які є в місті, виїхали на місце події", – розповіла журналістам Галіціна.

Заданими мера Мелітополя Івана Федорова, на летовищі загарбники тримали свою техніку та дрони. Там гучно вже другий день поспіль.

"Бердянський аеропорт мріє про славу Чорнобаївки. Вже другий день поспіль у сусідів дуже гучно. За повідомленнями місцевих, в окупантів щось пішло не так у районі аеропорту, де розміщувалися їхня техніка та дрони. Після невдалого куріння вчора на територію терміново поїхали "швидкі", а містяни ще годину слухали вибухи. А сьогодні голосну "бавовну" в районі аеропорту чуло все місто. Окупанти, що з обличчям? Бердянськ – це Україна!" – написав Федоров.

Інших подробиць щодо того, що трапилося, а також інформації про можливі втрати окупаційних військ наразі немає. При цьому звуки вибухів від аеропорту в Бердянську чують навіть жителі села Урзуф Маріупольського району – за понад 30 км. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його даними, перші відлуння бердянської "бавовни" в Урзуфі люди почули близько 16:50 – тоді, за свідченнями очевидців, було 3 гучних вибухи. За 20 хвилин потому, близько 17:10, пролунала ще серія вибухів, а з інтервалом 10 хвилин – гриміло знову.

"Такий солодкий звук "бавовни"… Судячи із систематичного повторення вибухів – щось дуже знатне детонує. Добре", – прокоментував отриману інформацію Андрющенко.

Він констатував, що після вибухів, відлуння яких доносилося з Бердянська, серед колаборантів в Урзуфі здійнялася паніка. Коли ж о 17:24 вибух пролунав уже зовсім поруч із селом, а будинки в Урзуфі здригнулися від вибухової хвилі, – паніка сягнула піку.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...