"Хлопки" вже просто замучили: Мешканка Курської області благає Путіна "закрити небо над Тьоткіним", до неї нагрянули ФСБшники

При цьому росіянці все одно, що відбувається з українцями по інший бік кордону, аби з її родиною та односельцями було все гаразд

Жителі прикордонного російського селища Тьоткіне Курської області скаржаться, що їх останнім часом постійно обстрілюють. Вони показують розбиті вікна, пошкоджені дахи, огорожі. Росіяни впевнені, що це справа рук українських військових. Найсміливіші мешканці записують відео та пишуть листи президенту РФ Володимиру Путіну, просять "закрити небо" над Тьоткіним, щоб вони могли спокійно жити та відпочивати, а не сидіти в підвалах. Проте після таких звернень до них приходять співробітники органів. Докладніше про це читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

У прикордонній Курській області мешканка селища Тьоткіне Оксана Аришева записала відеозвернення до Путіна. У ньому мати двох дітей попросила російського президента "закрити небо" над її рідним селищем.

"Оскільки проживати в підвалі з дітьми або кудись постійно виїжджати мені набридло. Так само як і мешканцям прикордонних територій. Не всі мають міцний підвал або можливість кудись на чомусь виїхати", – заявила жінка.

Пізніше вона додала, що їй все одно, що відбувається з українськими військовими та мирними жителями. "Аби з нашими було все гаразд", – каже Аришева.

Незабаром жінку відвідали співробітники ФСБ. Вони приїхали вночі у цивільному та з посвідченнями. До неї було головне запитання, хто її напоумив записати це відео. Оксана заявила, що вона сама так вирішила, бо їй набридло з дітьми жити в підвалі.

Також незнайомці цікавилися родичами Оксани в Україні. Зараз Аришева покинула Тьоткіно, поїхала до Курська рятуватися від обстрілів.

Підтримують війну

Слід зазначити, що війну Росії з Україною мешканка Тьоткіного підтримує, як і всі її сусіди. Більшість жителів селища скаржаться, що їхній населений пункт наприкінці травня обстрілювали кілька разів і їм доводилося сидіти в підвалах по кілька годин. Деякі тікали з будинків і стояли на дорозі, намагаючись упіймати попутну машину.

У групі ВК "Новини Тьоткіного" публікують фото пошкоджених будинків, огорож. Однак нікому з них і на думку не спадає, що це лише результат війни, яку затіяла Росія проти сусідньої країни.

Жителі схвалюють, що російські військові обстрілюють цілі області України, головне, щоб до них не долітало.

Деякі активні жителі Тьоткіного навіть склали петицію на адресу Путіна та Шойгу. Там вони пишуть, що дуже бояться обстрілів та просять щось зробити. "Останній час ми живемо в постійному страху. Обстріли нашого селища з боку України, що почастішали, змушують багатьох, кидаючи все, їхати, рятуючи життя... Чому військовим не було команди відкрити вогонь у відповідь? Де наша авіація? Чому керівництво прикордонного управління постійно заявляє, що все під контролем, а обстріли продовжуються? Ми просимо посилити охорону наших кордонів, зробити якусь буферну зону на території України, щоб до нас не долітали міни та снаряди, і ми могли жити, працювати та спати ночами спокійно".

Підписи під цією петицією жителі збирали у місцевих супермаркетах "П'ятірочка" та "Магніт".

Щоправда, невдовзі до ініціаторів листа приїхали самі прикордонники розбиратись. За словами місцевих жителів, "мурижили цілу годину всіх, хто збирав підписи та сусідів". "Запитували, хто придумав написати цей лист, чому. Цікавилися, у кого рідня на українській стороні живе. Словом, шороху наробили, тепер багато хто боїться", – на умовах анонімності розповіла місцева мешканка. На цьому ініціатива затихла.

Саме Тьоткіне потрапило під обстріл 18 травня. Тоді постраждав місцевий цукровий завод. Загинула одна людина, водій, який приїхав сюди по роботі. Українська сторона не підтверджує, що проводила обстріл російського селища. Навпаки, голова Сумської області Дмитро Живицький заявив, що того дня ввечері з боку російської території неподалік від Тьоткіного росіяни вели артилерійський обстріл Сумщини.

Джерело: Обозреватель

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...