"Бавовні" бути? Розвідка Британії вказала на вразливість кораблів російської "дніпровської флотилії"

Росія вирішила створити нову "дніпровську річкову флотилію", щоб перешкодити таким українським операціям, як створення плацдарму у Кринках на лівому березі Херсонщини. Однак ворожі кораблі будуть уразливі для надводних дронів, які Сили оборони вже успішно використовують у Чорному морі. передають Патріоти України.

Про це заявила британська розвідка. Її звіт було опубліковано 27 березня в акаунті на платформіX (раніше Twitter) міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Міністр оборони країни-агресора РФ Сергій Шойгу оголосив про плани сформувати "дніпровську річкову флотилію" та човнову бригаду 20 березня 2024 року. Швидше за все, новий підрозділ відповідатиме за бойові дії на водних шляхах Дніпра й на островах Херсонської області.

Ймовірно, ворожу "флотилію" буде підпорядковано групі військ "Дніпро". Остання була утворена окупантами після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Агресор, як вважають британські військові, хоче запобігти і перешкодити українським операціям через річку Дніпро, таким як створення й підтримка плацдарму у Кринках.

"Російські й українські сили втратили велику кількість особового складу та техніки під час атак на Кринки", – сказано у звіті розвідників.Нове вороже формування займатиметься річковим патрулюванням, тоді як Чорноморський флот противника діятиме далі, у східній частині Чорного моря.

"Дніпровська військова флотилія, ймовірно, буде вразлива для українських безпілотних надводних транспортних засобів, які ефективно знищують російські кораблі, що діють у Чорному морі", – зазначили в МО Британії.


Занепад московської імперії все очевидніший: Сербія обміняла Росію на Китай. Підсумки візиту Сі Цзіньпіна до Белграду - Politico

четвер, 9 травень 2024, 9:32

Братушки радо вітали свого нового покровителя у змаганнях за Косове. Московитам залишається робити вимушено радісний вигляд, дивлячись як далекосхідний сюзерен перебирає у них найглибшу зону впливу у Європі. Приїзд лідера Китая Сі Цзіньпіна до Белграда...

Заміна мосту? Росіяни майже добудували залізницю, яка з'єднає Маріуполь з Ростовом-на-Дону, - Андрющенко

четвер, 9 травень 2024, 9:23

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що залізниця, яка з'єднає Волноваху з Ростовом-на-Дону через Маріуполь, запрацює в кінці травня, на початку червня Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо". "За квітень і початок травня...