"Бавовні" бути: Україна підтвердила, що отримала дозвіл на обмежені удари зброєю США по території РФ

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров підтвердив, що Сполучені Штати дозволили Україні обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території.

Деталі: Він підтвердив повідомлення в ЗМІ, які з'явилися напередодні, про те, що адміністрація президента США Джо Байдена непублічно схвалила удари України по території РФ з використанням американської зброї, але тільки неподалік Харківської області.

"Це значно посилить нашу здатність протидіяти російським спробам наступати через кордон". У коментарі "Європейській правді" Никифоров вказав: "Ми почали отримувати позитивні сигнали по дипломатичних каналах про обмежене використання озброєнь від США у прикордонному з Харковом регіоні".

Своєю чергою в інтерв'ю Guardian Зеленський дав зрозуміти, що Україні потрібна можливість використовувати "потужну" зброю великої дальності, яка може вражати цілі в глибині російської території – червону лінію, яку Білий дім відмовився зняти.

Без цього зеленого світла, за його словами, інші союзники, такі як Велика Британія, також можуть не дозволити Україні використовувати свою далекобійну зброю. "Повірте нам, ми повинні відповісти. Вони не розуміють нічого, крім сили. Ми не перша й не остання ціль", – сказав він.

Буде чим закрити небо: Україна отримала ще один ЗРК Patriot від Німеччини

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:47

Посол Німеччини Мартін Єгер заявив про прибуття в Україну вже третьої системи протиповітряної оборони ЗРК Patriot, яку передала його держава, передають Патріоти України. За словами Єгера, він допоможе покращити захист населення та інфраструктури. Украї...

Орвел відпочиває: Росіяни поширюють фейк про те, як "солдат ЗСУ добиває свого побратима" (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:42

Росіяни щоразу перевершують себе у власній брехні й ницості. На "Росія 24" показують відео, де російський військовий добиває свого ж товариша по службі. Все б нічого, та окупантів видали за українських військових, передають Патріоти України. "Епізод ст...