Наступаємо, крок за кроком: Комбат розповів, як змінилась ситуація на Харківщині, після того як ЗСУ почали працювати західною зброєю по території РФ

Українські підрозділи на передовій уже почали отримувати боєприпаси в межах пакета допомоги від США. А відтак західним озброєнням бійці стали бити й по розміщенню ворога в Бєлгородській області Росії. Про це в ефірі телемарафону розповів командир батальйону УБпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко.

За його словами, за останній тиждень Сили оборони стабілізували ситуацію на Харківському напрямку. "Ми покращуємо своє положення. Проводиться робота з вибивання ворога із займаних позицій. Додатково – зі знищення його резервів, техніки, інших засобів, якими він намагається діяти. Зокрема й на території РФ", – зазначив військовий.

Він наголосив, що саме там окупанти розміщують свої резерви, а також звідти обстрілюють українські позиції та населені пункти. Тому йдеться про удари по розміщенню легкої та бронетехніки російської армії, її системах С-300/С-400, засобах ППО і РЕБ.

"І це дає свої плоди. Вони перебувають у стані, коли їм треба думати, як діяти надалі в питанні своїх можливостей подальшої окупації Харківської області. У зв’язку з комплексним застосуванням Силами оборони вогневих засобів, ворог зазначає суттєвих втрат у живій силі, техніці, засобах", – розповів захисник.

Він додав, що завдяки військовій допомозі від США та інших партнерських країн, сьогодні гармати ЗСУ почали стріляти набагато частіше, тому що боєприпасів стало більше. Військовий висловив переконання: за максимального накопичення наданих ресурсів, за 2,5-3 місяці Сили оборони зможуть переломити на свою користь хід бойових дій на низці найгарячіших ділянок фронту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...