"Бавовнятко" в ділі: ЗСУ завдали нищівних втрат окупантам на Таврійському напрямку

На Таврійському напрямку Сили оборони України знищили понад 20 одиниць техніки російських окупантів. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський, передають Патріоти України.

«Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1436 вогневих завдань. Було знищено 22 одиниці військової техніки росіян», – повідомив Тарнавський.

Зокрема, знищено один танк, дев’ять бойових броньованих машин (ББМ), чотири одиниці артилерійських систем та мінометів, один станковий гранатомет, три безпілотні літальні апарати та чотири одиниці автомобільної техніки. Також було знищено шість складів боєприпасів російських загарбників.

Нагадаємо, закордонні ЗМІ повідомляють, що окупанти почали відступати на півдні. Нарощування українських сил минулого тижня відбулося в той час, коли ЗСУ розчищали шляхи через частину російської оборони та почали вимотувати російські війська та артилерію. Російські війська перенапружені і мають проблеми з логістикою, постачанням, особовим складом і озброєнням.

Філіп Брідлав, генерал Військово-повітряних сил у відставці, який був головнокомандувачем об'єднаних сил НАТО в Європі, погодився з цим і сказав, що, як і раніше, очікує, що український контрнаступ поставить Росію в невигідне становище.

«Українці зараз перебувають у стані, коли вони розуміють, як вони хочуть використати свої сили. І ми починаємо бачити, як росіяни відступають», – сказав він.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...