"Бавовни" буде ще більше! Bloomberg дізнався, коли Україні поставлять далекобійні ракети GLSDB

Джерела Bloomberg підтверджують, що в новий пакет допомоги США увійдуть високоточні далекобійні ракети GLSDB виробництва Boeing на суму до 200 мільйонів доларів, передають Патріоти України.

Разом з тим, як повідомили співрозмовники Bloomberg, ці ракети ще не виготовлені (вони тільки будуть замовлені у виробника) і з'являться в Україні через дев'ять місяців після укладання контракту.

Ракети поєднують авіабомбу малого діаметра, керовану супутниками GPS і армійську ракету, вже експлуатовану українськими військами.

Бойова частина боєприпасу призначена для ураження укріплених цілей до 150 км і може пробити до метра залізобетону.

ВПС США представили 250-фунтову бомбу малого діаметру з GPS-наведенням у 2006 році. Зброя сконструйована таким чином, що після запуску з установки HIMARS бомба відділяється від ракети в польоті, розкриваючи міні-крила, і летить до своєї мети, визначеної по GPS.

Також в новий пакет увійдуть протипіхотні міни Claymore, 155-мм снаряди Excalibur з GPS-наведенням, обладнання підтримки ракет Patriot і переносні ракетні установки Mk 153.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...