"Бавовни" у окупантів буде більше: В уряді показали, як працює очікуваний із США далекобійний снаряд GLSDB (відео)

У Мінінформполітики показали відео, як діє далекобійна крилата бомба GLSDB. Цей снаряд б'є на 150 кілометрів і входить у новий пакет військової допомоги Україні від США, передають Патріоти України.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій при Міністерстві культури та інформаційної політики в Telegram Деталі: У центрі повідомляють, що крилата бомба – це експериментальна розробка США, яка допоможе ЗСУ вибивати ворога з України. GLSDB – це гібрид авіабомби та некерованої ракети M26. Такі бомби-ракети запускатимуть з наземних установок, вони – високоточні.

Довідково: Боєприпаси GLSDB створені компанією Boeing спільно з SAAB і перебувають у розробці з 2019 року. GLSDB поєднує в собі авіаційну бомбу GBU-39 (SDB) з ракетним двигуном M26. GBU-39 – невелика керована бомба масою близько 130 кілограмів. Крила GBU-39 розкладаються в повітрі, що істотно збільшує дальність ураження.

Для наведення на ціль зброя використовує глобальну систему позиціонування (GPS) та інерціальну навігаційну систему. Такими боєприпасами можна вести вогонь з пускових установок HIMARS та M270.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...