"Бавовни" в окупантів буде більше: Українські літаки можуть почати оснащувати ракетами AMRAAM

США можуть передати Україні ракети "повітря-повітря" середнього радіусу дії AIM-120 AMRAAM. Цими ракетами можна буде оснащувати українські військові літаки МІГ, передають Патріоти України.

За даними американського видання Politico, Білий дім ще не ухвалив остаточного рішення про передачу нашій країні ракет AMRAAM класу "повітря-повітря". Наразі це питання ще обговорюється. Коли може бути прийняте відповідне рішення – поки що не відомо.

Слід зазначити, що у листопаді 2022 року Україна отримала від США два комплекси малої та середньої дальності NASAMS, укомплектовані ракетами AIM-120. Це ракети класу "земля-повітря". Вони можуть збивати повітряні цілі на дальності до 25 км і на висоті до 15 км.

Але у AIM-120 є ще один клас ракет - "повітря-повітря". В армії США такими ракетами, наприклад, оснащуються винищувачі F-16. Крім того, цими ракетами оснащуються інші типи військових літаків

Армія США прийняла на озброєння AIM-120 у 1991 році. Це всепогодна керована ракета середньої дальності. Вона призначена для ураження повітряних цілей поза прямою видимістю.

На даний момент є кілька модифікацій ракет AIM-120 класу "повітря-повітря". Найновіша з них – AIM-120D (у США її прийняли на озброєння у 2008 році). Максимальна дальність запуску такої ракети становить 180 км. Система наведення - ІНС + GPS + двосторонній канал + АРЛ ГСН.

Яку модифікацію можуть передати Україні – невідомо. Але навіть якщо це буде не найновіша модифікація, вона все одно ефективна проти літаків радянського зразка, які використовують російські окупанти. Так, максимальна дальність запуску ракети AIM-120C-7 становить 120 км. Вона має масу бойової частини 20,5 кг.

Американські ВПС активно застосовували ракети AMRAAM у бойових діях в Іраку, Косові та Сирії. Винищувачі F-15 і F-16 такими ракетами, за даними з відкритих джерел, збивали літаки МіГ-23, МіГ-29, Су-22, Су-24.

В Україні ракетами AMRAAM можна оснащувати винищувачі МіГ. До речі, деякі країни Європи готові передати для ЗСУ свої літаки МіГ. Ці ракети можуть допомогти надійніше захистити українське небо від російських літаків та гелікоптерів

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...