"Базарна баба" московського МЗС назвала "хамським" влучне зауваження Блінкена про російських військових у Казахстані

У Москві різко відреагували на зауваження голови Держдепу про те, що якщо у будинку опинилися росіяни, їх буває складно змусити піти, зазначають Патріоти України.

Представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен "у типовій для себе хамській манері" пожартував про події в Казахстані. Так Захарова прокоментувала заяву Блінкена про введення військ ОДКБ до країни у Telegram.

"Коли у твоєму будинку опинилися росіяни, їх буває складно змусити піти", - сказав Блінкен, відповідаючи на запитання про заклик президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва ввести до країни війська ОДКБ.

"Якщо Ентоні Блінкен так любить уроки історії, то нехай має на увазі таке: коли у твоєму будинку опинилися американці, буває складно залишитися живими, не бути пограбованим чи зѓвалтованим", - написала Захарова у відповідь на висловлювання Блінкена.

Нагадаємо, російські військові продовжують прибувати до Казахстану для придушення протестів та заворушень. Напередодні в Міноборони РФ заявили, що понад 75 літаків Повітряно-космічних сил РФ цілодобово перекидають підрозділи російського контингенту.

Також повідомлялося, що керівником місії ОДКБ у Казахстані призначено командувача Повітряно-десантних військ Росії генерал-полковника Андрія Сердюкова.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...