Бажає... нову посаду: Льовочкін з "батальйону Монако" несподівано дав про себе знати (документ)

Народний депутат нині забороненої в Україні партії ОПЗЖ (зараз "Платформа за життя та мир") Сергій Льовочкін попросив перевести його до парламентського Комітету молоді й спорту. Зараз він є членом Комітету з питань національної безпеки й оборони. Відповідне звернення Льовочкін, який є одним із ганебних представників "батальйону Монако" – VIP-втікачів з України перед початком вторгнення Росії, написав голові ВР Руслану Стефанчуку. Документ опублікувало видання УП у п'ятницю, 17 лютого, передають Патріоти України.

"...прошу розглянути мою заяву та погодити обрання мене членом Комітету Верховної ради України з питань молоді та спорту, звільнивши мене від обов'язків члена Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки", – йдеться у заяві Льовочкіна.

У коментарі УП Бойко підтвердив, що погоджував таку заяву члена своєї депутатської групи Льовочкіна про зміну парламентського комітету. Заступниця голови комітету з питань нацбезпеки і оборони Безугла у коментарі УП також підтвердила, що Льовочкін повідомив членам комітету про те, що направив віповідне звернення на адресу спікера парламенту Руслана Стефанчука.

Передісторія:

  • Льовочкін – один із колишніх лідерів "Опозиційної платформи – За життя". Ще до початку повномастабного російського вторгнення він разом із сестрою (на той момент теж народною депутаткою) Юлією Льовочкіною, за даними проєкту "Схеми", виїхав у Францію.
  • Після 24 лютого 2022 року Льовочкін вперше з’явився на засіданні парламенту 8 та 9 липня, але майже одразу знову виїхав за кордон.
  • Заступниця голови комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Мар’яна Безугла ("Слуга народу") в інтерв’ю УП повідомляла, що Льовочкіна планують виключити у Раді зі складу комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...