"Белую кость" міняє "черная": Втрати еліти російських морпіхів в Україні перевищили 10 років війни у Чечні, - ЗМІ

Бійці 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ

З початку повномасштабного вторгнення в Україну "елітна" 155-а бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ втратила щонайменше 234 бійців - у чотири рази більше, ніж за 10 років війни у Чечні. Про це повідомляє ВВС.

Повіодомляється, що разом з виданням Медіазона ВВС за публікаціями у відкритих джерелах встановили імена 234 загиблих військовослужбовців бригади, серед яких не менше 18 офіцерів, зокрема начальник бронетанкової служби підполковник Сергій Москвичев, чотири майори і п'ять капітанів.

Вивчення розташування могил на кладовищах у Примор'ї і сусідніх регіонах дозволило журналістам припустити, що реальні втрати бригади вбитими можуть становити значно більше - близько 470 осіб, а тяжкопоранених - близько 950 осіб, оскільки на кожного вбитого бійця в цій війні припадає по 1,7-2 з тяжкими пораненнями.

Повідомляється також, що в соцмержах є повідомлення 42 зниклих безвісти бійців 155-ї бригади.

"Отже, навіть за найбільш консервативною оцінкою втрати особового складу 155-ї бригади можуть перевищувати 1450 осіб з урахуванням загиблих, тяжко поранених та зниклих безвісти. За оцінкою західних аналітиків, на початок вторгнення чисельність 155-ї бригади становила три тисячі осіб", - йдеться в публікації ВВС.

Зазначається, що найбільших втрат бригада зазнала в перші тижні війни на Київщині, а також при спробах штурму Вугледара на Донеччині восени 2022 року.

ВВС повідомляє, що третина втрат 155-ої бригади - мобілізовані. Велика кількість загиблих підтверджується тим, що бригаду почали поповнювати за рахунок колишніх ув'язнених, які підписали контракти з Міноборони РФ, у зв'язку з чим зазначається, що ця бригада - насправді "ніяка не еліта".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...