"Беня" потирає руки: Коломойському "пробачили" мільярдні борги перед "ПриватБанком"

Компанії олігарха Ігоря Коломойського виграли суд за кредитними угодами на 7,5 млрд грн, що були укладені з "ПриватБанком" у 2006-2016 роках, передають Патріоти України.

Таке рішення ухвалив Північний апеляційний господарський суд у справі за позовом компанії ТОВ "Тех-Трейд-Інвест" до ПриватБанку і чотирьох інших компаній. Він визнав недійсними деякі умови у декількох кредитних угодах, що були укладені між ПриватБанком і відповідачами в 2006-2016 роках,.

Підставами для такого судового рішення стало те, що "спірними умовами кредитних договорів фактично визначено додаткову плату, що створило ситуацію подвійної оплати за користування кредитом".

У суді вважають, що умови кредитних договорів передбачали плату за користування позиченими грошима відразу двома способами: у вигляді відсотків по кредиту (виходячи з обумовленої в договорі процентної ставки), і відсотки "R", тобто "винагороду за користування кредитом, сплата яких визначена в формулах, в яких, включені також дані за офіційним курсом гривні до долара США".

Отже, на думку суддів, розмір винагороди (тобто, відсотків по кредиту) не відповідав вимогам справедливості і розумності угоди.

"Як випливає із судових матеріалів і довідок Приватбанку, наданих у грудні 2016 року й січні 2017 року, сукупний обсяг згаданих нарахувань за “процентами "R" або винагородою за користування кредитом” за відповідними кредитними договорами сягає майже 7,5 млрд грн, що в рази перевищує максимальний розмір ліміту кредитних договорів і основну суму боргу за кредитами", – сказано у публікації.

За даними держреєстру, одним із засновників ТОВ "Тех-Трейд-Інвест" є ТОВ “Скорзонера”, кінцевими бенефіціарами якого є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...