Беня все? США ввели санкції проти Ігоря Коломойського

США ввели санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського за звинуваченнями в корупції. Про це з посиланням на держсекретаря США Ентоні Блінкена на офіційному сайті повідомляє американське посольство в Україні, передають Патріоти України.

"Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів", – заявив Блінкен.

Також в США заявили, що Коломойський і зараз "нескінченно намагається підірвати демократичні процеси і інститути в Україні". Крім підприємця, під санкції потрапили:

  • дружина Ірина Коломийська;
  • дочка Анжеліка Коломийська;
  • син Ізраїль Цві Коломойський.

Бізнесмен і члени його сім'ї не зможуть відвідувати США. "Державний департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі", – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, Міністерство юстиції США подало позов про конфіскацію майна колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського ще 2020-го. У трьох скаргах стверджується, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов отримали шахрайські позики і кредитні лінії приблизно з 2008 до 2016 року. У заявах йдеться, що вони відмивали частину незаконних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрській філії ПриватБанку.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...