​"Бензоколонка" стверджує, що вона серед лідерів "гонки озброєнь": У Путіна рапортують про вдалий запуск "стыренной у США" гіперзвукової ракети (відео)

У міністерстві оборони РФ навіть стверджують, що ракета влучила у ціль

Міноборони Росії знову повідомило про успішне випробування гіперзвукової ракети корабельного базування «Циркон», яку запустили з фрегата в Білому морі, зазначають Патріоти України.

Відомство Шойгу, котре не раз ловили на брехні щодо нових озброєнь, запевняє, що ракета влучила в морську ціль за 450 кілометрів, розвинувши швидкість понад 8 Махів (до 9,5 тис. км/год). Це приблизно у вісім разів перевищує швидкість звуку або понад три кілометри на секунду.
Про успішне завершення випробувань «Циркону» Міноборони РФ відзвітувало в кінці липня. У жовтні вже проводили пуск ракети за таким же сценарієм, як і сьогодні.
«Циркон» розробляє ВПК «НПО машиностроения». Технічні характеристики засекречені. Американська розвідка ще два роки тому повідомляла про випробування гіперзвукової ракети корабельного базування «Циркон». У розвідувальному звіті США писали, що виробництво ракети планується почати у 2021 році. Вона увійде до арсеналу РФ не раніше 2022 року.
Між іншим, у вересні 45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що Росія створила свою гіперзвукову зброю, викравши інформацію про неї у попередньої американської адміністрації на чолі з Бараком Обамою. Президент РФ Путін відкинув ці звинувачення.
Також торік Путін заявив, що Росія займеться розробкою ракет середньої і меншої дальності.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...