"Бережіть, захищайте, розвивайте це": Посол Нідерландів в Україні заявив про її разючу відмінність від Росії

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Йеннес де Мол заявив, що між Україною і Росією існує величезна різниця. Водночас виражається вона всього лише одним словом - "свобода", передають Патріоти України.

Політик підкреслив, що багато років пропрацював у РФ, тому його часто запитують про відмінність між українською державою і російською, яка проявила агресію до сусідньої країни.

"Я завжди кажу, що різниця величезна, і це одне слово – "свобода". Так, у вас легкий хаос, незрозуміло, що буде завтра. Ок. Але є свобода, радість, бажання змін, ініціатива. Бережіть, захищайте, розвивайте це", – зазначив де Мол.

Посол зізнався, що під час локдауну займався вивченням української мови. І хоча інтерв'ю все ще дає російською, за його словами, він вклав у навчання багато сил, і тепер краще розуміє українську культуру, бачить її багатство.

На запитання, що в Нідерландах знають про Україну, спершу посол назвав катастрофу малайзійського Boeing 777 рейсу МН-17 у небі над Донбасом в 2014 році. Можливо, додав він, нідерландці знають про українських спортсменів: Блохін, Шевченко, Бубка.

"Пам'ятають, що ми граємо з вами у футбол 13 червня в Амстердамі. Але я хочу, щоб люди знали і про гурт Go-A, їхню пісню "Соловей", і про нову пісню, яка звучатиме на конкурсі "Євробачення". Хочу, щоб люди знали про вашу культуру й традиції. Україні є що розповісти світу. Я живу в Печерському районі, з мого вікна видно величезний прапор біля пам'ятника Батьківщині-Матері. Він радує мене, я думаю, що у вас блискуче майбутнє і воно жовто-блакитних кольорів", – підсумував Йеннес де Мол.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...