Берлін "маневрує": У Німеччині пояснили, чому не можуть передати Україні Patriot

Німеччина не може передати Україні зенітні ракетні комплекси Patriot через недостатню їхню кількість у своєму розпоряджені. Про це заявив представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, передають Патріоти України.

Гебештрайт наголосив, що уряд Німеччини вітає передавання Україні комплексів Patriot з боку США. Водночас він пояснив, що Берлін не зможе передати ці ракетні комплекси українській армії, адже після передавання трьох одиниць Patriot Польщі, ФРН не має у своєму розпорядженні інших систем цього типу.

Зазначається, що німецький уряд також привітав візит президента України Володимира Зеленського до США. У Берліні назвали це добрим знаком.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...