Без електрики, води та опалення: Кличко заговорив про сценарій "апокаліпсису" в Києві

У разі продовження нанесення РФ ударів по українській інфраструктурі у Києві не виключений сценарій "апокаліпсису", заявив мер Віталій Кличко, передають Патріоти України.

За його словами, жителям Києва немає необхідності евакуюватися зараз, але вони повинні бути готові до цього. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

"Київ може залишитися без світла, води і тепла. Може статися апокаліпсис, як в голлівудських фільмах, коли неможливо жити в будинках через низьку температуру", - заявив столичний градоначальник.

За його словами, в Києві недостатньо місць в пунктах обігріву. "На даний момент ми підготували близько 500 вузлів автономного теплопостачання, але для міста з населенням 3 мільйони осіб 500 точок — це ніщо", — сказав Кличко.

Зараз необхідності евакуюватися немає, але "картина сумна: в столиці не вистачає опалювальних притулків, щоб прийняти всі 3,6 млн жителів у разі повних відключень, і люди повинні бути готові до евакуації в разі погіршення ситуації", — додав мер Києва.

"Для перемоги нам потрібна диктатура": Нардеп від "Слуги народу" відзначився скандальною заявою

вівторок, 19 березень 2024, 13:41

Нардеп від "Слуги народу" Сергій Демченко заявив, що зараз максимальну кількість рішення приймає особисто президент Володимир Зеленський і "диктатура – це інструмент, який може допомогти нам перемогти у війні проти Росії". Про це він сказав в ефірі тел...

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...