"Без кумів": Зеленський поставив друга дитинства на чолі СБУ

Де-факто "кварталівець", котрого указом призначили першим заступником глави СБУ, має виконувати функції голови, замість відправленого у відставку генерала армії Грицака, стверджують джерела

Президент Володимир Зеленський призначив першим заступником голови Служби безпеки України очільника партії "Слуга народу" і керівника студії "Квартал 95" Івана Баканова. Відповідний указ 22 травня опублікували на сайті президента, зазначають Патріоти України.

"Призначити Баканова Івана Геннадійовича першим заступником голови Служби безпеки України — начальником головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління Служби безпеки", - йдеться в указі №316.

Liga.net з посиланням на джерело в правоохоронних органах пише, що Баканов де-факто буде виконуючим обов’язки голови СБУ, оскільки в парламенті у Зеленського немає голосів для призначення його очільником спецслужби.

“Перший заступник та заступники призначаються указом, а для призначення головою треба рішення Ради. Оскільки голосів немає – Баканов буде першим заступником, але виконуватиме обов’язки голови “, – розповів співрозмовник видання.

Іван Баканов – земляк і колега Зеленського. Він народився у Кривому Розі в 1974 році, вчився у Києві в Академії праці і соціальних відносин. У січні 2013 року став керівником ТОВ «Квартал 95», а через місяць – керівником ТОВ «Студія Квартал-95».

"Ми з ним виросли в одному під'їзді. Це моя команда", – розповідав кандидат у президенти в інтерв'ю "Українській правді" про керівника свого штабу.

Компанії «кварталу» зареєстровані на ім’я Баканова. Кінцевий бенефіціар і засновник компаній – “Грін Фемілі” Лтд (Green Family Ltd) зареєстрований на Кіпрі. Його керівниками вказані дружина Баканова Оксана Лазаренко і Марина Разомова-Георгіу.

З 2 грудня 2017 року Баканов очолював партію «Слуга народу». Під час передвиборчої кампанії він був очільником передвиборчого штабу Володимира Зеленського.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...