Без "Мінська-3" і нової війни з Росією: Україна завершує перемовини з гарантами безпеки, Подоляк розкрив нові деталі

Перемовини щодо гарантій безпеки для України, які ведуться з країнами-партнерами, будуть завершені протягом тижня. Наразі держава веде діалог з країнами, які можуть приєднатися до таких гарантій.

Києву важливо, щоб домовленості включали постачання зброї, закрите небо, військові консультації та механізми, що дозволяють швидку закупівлю озброєнь. Потрібні гарантії безпеки, які забезпечать захист держави і не допустять умовного Мінська-3 з новим нападом Росії. Москва повинна розуміти, що у разі атаки вона зіткнеться з іншими потужними арміями. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У ефірі всеукраїнського телемарафону він розповів про те, що Україна на тижні повинна завершити перемовини щодо гарантій безпеки з країнами-партнерами. Йдуть консультації з державами, які можуть стати потенційними гарантами. "Я думаю, що ці питання протягом тижня максимум можуть бути завершені", - сказав чиновник. Головні аспекти для України - постачання зброї, закрите небо, військові консультації та засоби, що забезпечують постачання зброї в максимально стислі терміни.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...