"Без мови немає нації, немає народу": Філарет закликав нардепів прийняти мовний закон (відео)

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет закликав ухвалити закон про державну мову, повідомляють Патріоти України.

"Дорогі браття і сестри, закон про державну мову має для нас, дуже велике значення. Без мови нема нації, нема народу. І тому якщо ми хочемо, щоб в Україні збереглася українська нація і існувала українська держава - треба зберігати українську мову. Тому сили, які виступали проти України як держави, завжди поневолювали нас через знищення нашої української мови", - заявив у відео-зверненні опублікованому у Facebook.

"Церква звершує богослужіння українською мовою для того, щоб утвердити в свідомості віруючих необхідність молитися мовою, яку вона розуміє.

Апостол Павло сказав: "Краще сказати п'ять слів зрозумілою мовою, чим тисячу слів незрозумілою". Шановні народні депутати, я звертаюсь до вас, підтримайте закон про державну українську мову. Наш український народ багато століть був поневоленим. І українську мову окупанти намагались знищити, замінити її іншою мовою. Тому на сьогодні українська мова потребує захисту, і прийняття закону про державну українську мову буде слугувати захисту української мови", - сказав Філарет.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...