Без них там однозначно краще: Постпред РФ пішов з посади керівника ключового комітету ЮНЕСКО

Відставка представника Росії при ЮНЕСКО покладе край тупиковій ситуації у ключовому комітеті, який він очолював і який відповідає за збереження культурної спадщини по всьому світу. Про це повідомило AFP дипломатичне джерело, передають Патріоти України.

Комітет, який відповідає за включення об'єктів до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, фактично не міг функціонувати після вторгнення Росії до України. І от нещодавно Олександр Кузнєцов у листі членам комітету Світової спадщини, з яким ознайомилося агентство, повідомив про завершення місії постійного представника РФ при ЮНЕСКО.

Відставка Кузнєцова дозволить комітету швидко призначити нового голову та відновити свою діяльність, повідомив AFP один із дипломатів ООН. Комітет мав зібратися у червні в Казані, але 46 країн, включаючи Францію та Велику Британію, бойкотували цей захід. На зустрічі передбачалося оновити список об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Згідно з правилами організації, заміну голові комітету, який пішов у відставку, призначає країна, що йде за попередньою в алфавітному порядку – це Саудівська Аравія. Найближчими днями вона має оголосити, чи займе її представник місце голови комітету.

Сьогодні інформацію про відставку Кузнецова підтвердив міністр культури України Олександр Ткаченко: "Росія більше не головує у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Терористам не місце в міжнародних організаціях, які створені, щоб зберігати мир. Так само виженемо терористів з нашої землі. Дякую МЗС та МКІП за кропітку роботу".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...