Без оподаткування та розумних обмежень: Нардеп від "Голосу" розповів, який закон про гральний бізнес просуває ОПУ

Ярослав Железняк. Фото: РБК.

Народний депутат "Голосу" Ярослав Железняк каже, що Офіс Президента тисне на парламентську монобільшість і профільний комітет для того, щоб ухвалити законопроєкт про гральний бізнес. Про це Железняк розповів у коментарі ЗМІ, відповідаючи на запитання про те, чи бачить він у монобільшості готовність ухвалити законопроєкт про гральний бізнес у нинішній редакції, повідомляють Патріоти України.

"Я бачу в монобільшості вплив Офісу Президента, який дуже хоче, щоб цей закон був ухвалений ... Напевно, в такому вигляді, який зараз є. Вони вважають, що це допоможе їм, можливо, під час місцевих виборів, можливо, є якісь власні бізнес-інтереси. Але, відверто, я бачу тиск Офісу на монобільшість, на коаліцію і на комітет із цього питання", - сказав Железняк.

За словами нардепа, фракцію "Голос" законопроєкт не влаштовує через те, що він пропонує встановлювати ігрові автомати в три- і чотиризіркових готелях. Железняк вважає, що "це фактично залишити ігрові автомати на вулиці".

Також він розповів про інші недоліки законопроєкту: "Відсутність права в органів місцевої влади самим вирішувати, відкривати гральний бізнес чи ні. Те, що прибрали розумні обмеження, наприклад, про розміщення грального залу за 500 метрів від школи. І четверте - це відкладення, фактично, питання оподаткування на невизначений термін, так як там хитро прописано, що поки не буде впроваджена система моніторингу, а вона може бути впроваджена в будь-який час, немає оподаткування".

За словами Железняка, парламент, імовірно, сьогодні не зможе розглянути всі поправки до законопроєкту. Зробити це вдасться до кінця тижня або вже на початку наступного пленарного тижня.

Джерело: Цензор.НЕТ

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...