Без особливого ентузіазму: У ЗСУ розповіли, як окупанити "рятують свої шкури" на Лиманському напрямку

Продовжується війна в Україні, і на Лиманському напрямку російські загарбники йдуть на хитрощі, щоб не штурмувати позиції захисників нашої країни, передають Патріоти України.

Як розповів в ефірі "Суспільне. Студія" керівник відділення комунікації 63-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Ростислав Ящишин, супротивники намагаються посилити наступи, тривалий час не припиняються "м'ясні" штурми, але особливого ентузіазму не видно, по-перше, оскільки вороги змушені рухатися вперед без підтримки бронетехніки.

"Вони бачать, що вчора їх військові пішли на штурм і не повернулись, а сьогодні їхня черга йти. І неодноразово ми фіксували такі моменти, що вдаються до хитрощів росіяни. Наприклад, трішки пройшли й передають по рації, що мусять вертатись, бо їх атакує рій безпілотників", - сказав співбесідник.

За його словами, окупанти інколи не виходять за межі своїх позицій - просто між ними переміщуються. Ящишин також поділився, що на Лиманському напрямку у полон часто потраплять представники російських нацменшин. Керівник відділення комунікації додав, що вороги їдуть на нашу територію лише для того, щоб заробити кошти.

"Переважно, це все неєвропейська частина Росії, це схід. При чому бували випадки, що брали представників рідкісних племен народностей. Зокрема, коряк такий був, їх там лишилось 6 тисяч мешканців...", - поділився він.

"Підіграв пропаганді Кремля": Уповноважений Кремінь прокоментував скандальну заяву мера Франківська про "мовних інспекторів"

середа, 11 вересень 2024, 14:15

В Україні ніколи не було і не буде жодних мовних інспекторів. Так на заяву мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про те, що у місті мають запрацювати мовні інспектори для протидії поширенню російської мови, в ефірі телеканалу Київ відреагував уповн...

"Якби Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві": Гарріс на теледебатах загнала Дональда Фредовича в кут по українському питанню. Відповідь республіканця щодо агресії РФ лише посилила враження

середа, 11 вересень 2024, 13:46

Питання підриву стосунків з союзниками по НАТО, а отже по одної з ключових ланок американської системи міжнародної безпеки також вдарило по іміджу експрезидента. Коментуючи заяви Дональда Трампа про те, що буцімто не допустив би вторгнення РФ в Україн...