Без Польщі та Угорщини: Лех Валенса закликав розпустити ЄС і створити новий

Колишній президент Польщі Лех Валенса закликав розпустити Євросоюз і знову створити, але вже на основі Німеччини і Франції і без Польщі та Угорщини. Таку пропозицію він висловив в інтерв'ю виданню Interia, передають Патріоти України.

"Якщо Єврокомісія погодиться на KPO (Польський Національний план відновлення після пандемії коронавірусу), це буде її поразка. Євросоюз, замість того щоб йти на компроміс з Польщею, повинен розпуститися і через хвилину створити нову спільноту на основі Німеччини і Франції, але без Польщі та Угорщини", - заявив засновник і керівник профспілки "Солідарність" Валенса.

Колишній президент підкреслив, що "без верховенства закону немає сенсу жертвувати мільярди євро даремно", оскільки "ці гроші все одно розтратять і вкрадуть".

Нагадаємо, 1 червня Єврокомісія схвалила план відновлення економіки постраждалої від пандемії коронавірусу Польщі на загальну суму понад 35 млрд євро. Передбачається, що 23,9 млрд євро буде надано країні у вигляді грантів і 11,5 млрд євро - у вигляді кредитів в рамках фонду ЄС з відновлення і стійкості. При цьому прийняття плану відновлення затягнулося через те, що суд ЄС наклав на країну штраф, поки не буде виконано рішення про припинення в країні дії норм про дисциплінарну палату Верховного суду.

При цьому влада Польщі, яка прийняла мільйони українських біженців, потребує грошей і відкидає вимоги ЄС.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...