Без шансів? Опитування показало, скільки українців вважають, що війна триватиме ще довго

57% українців вважатимуть що війна триватиме ще довго, з них 18% вірять, що протистояння розтягнеться ще на рік-два, а 17% переконані, що бойові дії триватимуть від 2 до 5 років, передають Патріоти України з посиланням на опитування Національного Демократичного Інституту та Київського міжнародного інституту соціології, проведене у травні 14% вірять, що війна закінчиться за 6-12 місяців, а приблизно кожен 13-й українець має песимістичний прогноз, що війна триватиме понад 5 років. Понад третина опитаних не змогли відповісти на це питання.

Порівняно з попередніми опитуваннями, у травні 2024 року у швидке закінчення війни (від 3 до 6 місяців) вірила найменша кількість українців (5% порівняно з 17% у травні 2022 і 22% у січні 2023 року). Кількість тих, хто думає, що війна закінчиться за 3 місяці у травні 2024 була в межах похибки.

Дослідження тривало 8-25 травня. Методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової генерації мобільних номерів опитали 2 508 дорослих мешканців України. До вибірки не включали тимчасово окуповані території станом на 23 лютого 2022 року (Крим, окуповані райони Донецької та Луганської областей).

Респонденти, які проживають на територіях, які були окуповані після 24 лютого 2022 року були опитані за умови, що вони відчували себе в достатній безпеці, щоб відповідати на запитання. Випадкова похибка для національної вибірки не перевищує 2,2%.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...