Без судової ухвали вилучили критичні елементи протиповітряної оборони: Керівництво ЗСУ звинуватило ДБР у підриві обороноздатності держави

Державне бюро розслідувань до Дня зенітних ракетних військ, який відзначається 3 липня, зробило неприємний "подарунок" захисникам неба, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ, 1 липня у зенітну ракетну бригаду (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький.

"На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С. Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супровідну документацію", — уточнюється в повідомленні.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення в закупівлі клістронів. Водночас у згаданій постанові суду не йдеться про вилучення, а лише про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів.

Дзеркальні процесуальні дії проводилися в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836).

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі…" — наголосили в командуванні.

Надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків і суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки.

"Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи, водночас закликаємо всі правові інстанції приймати виважені рішення, які не суперечили б національним інтересам держави", — заявили у командуванні Повітряних сил.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: