"Без вас можемо вирішити, що робити": У Молдові різко відповіли Путіну на критику за зберігання газу в Україні

Кремлівський диктатор Владімір Путін вирішив розкритикували Молдову за те, що частину закупленого газу вона зберігає в Україні. Ці висловлювання не залишилися без уваги молдовської прем'єрки Наталії Гаврилиці. Прем'єр-міністерка Молдови різко відреагувала на невдоволення Путіна, якому не подобається те, що Кишинів зберігає частину закупленого газу в українських трубопроводах. Гаврилиця недвозначно дала зрозуміти диктатору, що питання зберігання газу вирішуватиме точно не Кремль, передають Патріоти України.

Гаврилиця відповіла Путіну

Напередодні кремлівський диктатор, замість того, аби розбиратися з тим, що понад третина Росії ще не газифікована, вирішив приділити увагу тому, що Молдова зберігає частину закупленого газу, зокрема і російського, на території України. Від навіть дав відповідне доручення російському міненерго, аби те "розібралося" у цій ситуації.

"У них самих не вистачає (газу – ред.). Щоправда, у цих умовах вони незрозуміло навіщо частину свого, молдавського газу, отриманого від нас, зберігають на території України. Просто з цим потрібно розбиратися, і я попрошу міненерго подивитися на це уважніше", – заявив тоді диктатор.

Відповідь з Молдови не забарилася. Прем'єр-міністерка Наталія Гаврилиця наголосила, що Молдова – незалежна країна, то ж вона має право самостійно вирішувати, де зберігати придбаний за свої ж гроші газ. Глава молдовського уряду пояснила, що її країна не має своїх газосховищ, тому частину газу зберігають у Румунії, а іншу частину – в Україні.

"Молдова – незалежна країна, і газ, який вона закуповує і за який платить, може зберігати там, де вона вирішить. У нас немає сховищ природного газу в Молдові, деяку кількість природного газу ми зберігаємо в Румунії, але там сховища досить повні, тому певну кількість ми зберігаємо в Україні. Там є можливості для зберігання, і ці запаси в безпеці", – наголосила Гаврилиця.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...