"Безглузді прохання": Шольц розлютився на політиків у Німеччині за заклики дати Україні винищувачі

Уряд Німеччини, як і раніше, виступає проти постачань винищувачів Україні. Дебати щодо цього питання слід припинити. Німецькі політики використовують тему з постачаннями бойових літаків не для того, щоб реально допомогти Києву. Тема використовується у політичній боротьбі. Кабмін ФРН відкинув такі "безглузді прохання". Про це заявив канцлер Олаф Шольц, передають Патріоти України.

Як повідомляє Spiegel, коментуючи дискусії в німецькому політикумі про можливість поставити Україні винищувачі, він сказав, що питання потрібно обговорювати серйозно, а не намагатися використовувати цю тему для отримання більш виграшних політичних позицій.

"На перший план виходять внутрішньополітичні мотиви замість підтримки України", - вважає Шольц. За словами канцлера, питання щодо постачання озброєнь потрібно обговорювати раціонально. Прохання про надання Україні винищувачів він назвав "безглуздими". "Такі ж безглузді прохання, як розгортання сухопутних військ, були відхилені. Про це зараз все сказано, в тому числі і мною", - додав канцлер ФРН. Німецькі журналісти підкреслили, що канцлер Шольц виглядав роздратованим в момент, коли відповідав на питання щодо можливості постачань винищувачів Україні.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...