Безкоштовне лікування, гроші на квартиру та відпустка: Які пільги мають нардепи в Україні (відео)

Зарплата у депутатів більша, ніж у президента, вони також мають компенсацію за житло. І це лише частина бонусів. Щоправда, зарплата у парламентарів в Україні -найменша серед європейських країн, цей спадок отримають і новообрані нардепи, повідомляють Патріоти України.

Які пільги мають народні депутати?

► Кожен новоприбулий народний депутат отримує власний кабінет.

► Собі у допомогу він може взяти до 30 помічників на громадських засадах (та до 5 – у складі апарату Верховної Ради, яким офіційно платять зарплату). Кожному з них дають близько 50 тисяч гривень на усіх помічників.

► Самі ж народні депутати отримують зарплатні близько 30 тисяч гривень в місяць. І це найменша зарплата серед депутатів європейських парламентів.


Скільки зароблятимуть нардепи

► Додатково українські обранці отримують компенсації: якщо нардеп не має власного житла у столиці, йому платять 650 гривень на добу – це до 20 тисяч гривень на місяць, не залежно більше чи менше він платить за помешкання.

► Також депутатам з бюджету виділяють до 8 тисяч гривень на проїзд. І першочергово продають квитки на будь-який вид транспорту або нардеп може скористатися автопарком Верховної Ради.

"Народний депутат може замовити собі автомобіль з гаражу Верховної Ради. Але знову ж таки, там лімітована кількість годин", – розповідає Ємець.


Автопарк Верховної Ради

► Пожиттєво народні депутати безкоштовно лікуються у найелітнішій клініці України – "Феофанії". Вона підпорядкована державному управлінню справами. Наша знімальна група хотіла на власні очі побачити умови, в яких лікують високопосадовців, але дозволу на зйомку нам так і не дали.

► У разі смерті, депутата мають безкоштовно поховати.

► Відпустка народного депутата триває 45 діб.

Цікаво, що на пільги може розраховувати і родина нардепа. Наприклад, якщо вона також переїжджає до столиці, то за нею зберігається робоче місце, а Служба зайнятості зобов'язана знайти аналогічну посаду у Києві.

Але фактично народні депутати не звітують про свої витрати, тож компенсації часто стають додатковим заробітком. Коли у європейських країнах, депутатськими витратами займаються незалежні органи, які рахують кожну витрачену копійку.

Джерело: 24 канал

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...