Безпольотна зона над Україною: Рада звернулася до міжнародної спільноти

У четвер, 3 березня, Верховна Рада Україна закликала міжнародне співтовариство ввести безпольотну зону над територією України. Засідання парламенту проводилося в закритому режимі, зазначають Патріоти України.

Йдеться про постанову Про звернення ВР до організації Об'єднаних Націй, Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Європейського парламенту, міжнародних організацій та їх парламентських зборів, парламентів і урядів іноземних держав з приводу термінової необхідності забезпечення захисту цивільного населення від збройних нападів російських загарбників (№7123).

Так, Верховна Рада України звертається до відповідних організацій з вимогою вжиття всіх необхідних заходів з метою, зокрема, негайного введення безпольотної зони над територією України для захисту цивільного населення, об'єктів світової культурної спадщини, об'єктів критичної інфраструктури, пошкодження яких може призвести до катастрофи світового рівня.

Також ВР закликає вжити всіх необхідних заходів для невідкладного відкриття гуманітарних (зелених) коридорів для безпечної евакуації жінок, дітей і літніх людей і забезпечення їх безпеки в безпосередній співпраці з МКЧХ відповідно до їх мандату за Женевськими конвенціями 1949 року, а також постачання гуманітарної допомоги постраждалим і цивільним особам для задоволення першочергових потреб людей в продуктах харчування, одязі, засобах для надання першої медичної допомоги.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...