Безпрецедентний акт зради: Боєць ТРО розповів, хто винний у тому, що Росія змогла окупувати Херсонщину (відео)

Російські війська змогли окупувати Херсонську область через безпрецедентний акт державної зради з боку місцевої влади. Колаборанти серед політиків та силовиків саботували оборонні заходи, що призвело до захоплення Херсонщини рашистами. Про це в ефірі Апостроф TV заявив член координаційної ради Руху опору “Вільна Україна”, боєць ТрО ЗСУ Сергій Пархоменко, передають Патріоти України.

"На превеликий жаль, саме в Херсонській області було здійснено безпрецедентний акт державної зради з боку місцевого керівництва, з боку місцевих силовиків, які підготували ґрунт для окупації регіону. Вони зробили можливим оточення Маріуполя. Цей акт вони здійснили ще в 2021 році, коли російська федерація розглядала можливість проведення операції задля того, щоб взяти під контроль дамбу в Новій Каховці і відновити подачу води в Крим, який засихав. Тоді, в 2021 році, було зрозуміло, що саме в Херсонській області в них повністю сформована агентурна мережа з місцевих політиків, колаборантів-силовиків", - пояснив Пархоменко.

Саме через функціонування агентурної мережі на Херсонщині, російські війська змогли окупувати область. Влада регіону саботувала оборонні заходи, що в подальшому призвело до захоплення області та знищення Маріуполя і Волновахи.

"У зв'язку з цим було здійснено саботаж оборонних заходів, не підірвано мости та інші об'єкти інфраструктури та захоплено область. Питання, що робити з колаборантами? Після війни з ними жорстко розберемося. Ніхто з тих, хто здав область, від відповідальності не піде. Мова йде саме про конкретрих місцевих чиновників, політиків і силовиків. Саме до них будуть питання, і вони постануть перед справедливим судом як люди, які сприяли окупації півдня України, знищення міста Маріуполь, міста Волноваха та є винними в загибелі тисяч і тисяч українських громадян", - наголосив Пархоменко.

Джерело: Апостроф

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...