"Безпрецедентний випадок… За слова кидатимуть до в’язниці" - фракція "ЄС" заступилась за Ірину Геращенко

Фракція "Європейської солідарності" назвала рішення регламентного комітету вигнати нардепа Ірину Геращенко з 5 засідань Верховної Ради диктатурою і закликала нардепів не підтримувати це рішення.

"Щойно стався безпрецедентний випадок на засіданні регламентного комітету… За це рішення проголосували лише представники одної фракції "Слуга народу". Представники всіх інших фракцій проголосували проти", - заявив з трибуни ВР нардеп від "Європейської солідарності" Миколи Княжицький.

"Це рішення суперечить Конституції України, бо скасовуючи недоторканість, ми дозволили депутатам з цієї трибуни висловлюватися спокійно і вільно. Вважаємо це рішення неконституційним, недемократичним і принизливим.

"Хочу звернутися до всіх фракцій, в тому числі до "Слуги народу", до людей, які розуміють, що зараз оцими пальцями, що просто тиснуть кнопку, щодня вбивають демократію, обмежують свободу слова, завтра те саме скажуть вам.

"Влада все одно зміниться, незважаючи на те, що хтось бажає побудувати диктатуру. Хтось за висловлювання буде опинятися у в’язниці. Це перший дзвіночок закінчення демократії в Україні", - завершив виступ Княжицький.

Нардеп нагадав, що Геращенко вирішили покарати за те, що вона порівняла депутатів з "зелеными человечками", які захопили Крим. Але, за словами Княжицького, Геращенко не згадувала жодну фракцію і жодного депутата, тож у цих словах "жодної образи не було".

Він закликав нардепів не голосувати за це рішення, бо це означатиме обмеження демократії.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...